Gyldighedsperiode på SOSI Id kort

Started by Claus Hemberg Jørgensen, 2024-02-01 14:58:12

Previous topic - Next topic

Claus Hemberg Jørgensen

Da vi har modtaget spørgsmål vedr. gyldighedsperiode af de SOSI Id kort der anvendes ved DGWS kald, herunder til FMK, vil vi gerne lige præcisere hvordan reglerne er, for at være sikre på, at alle er klar over det:

Hovedreglen er, at FMK accepterer ID Kort der højst er 9 timer gamle. STS'en udsteder et ID Kort med maksimalt 24 timers gyldighed , men det er op til de enkelte services, hvor lang tid efter udstedelse en given service vil acceptere et id-kort, da sikkerheden for at id-kortet ikke er kompromitteret (faldet i forkerte hænder) mindskes over tid. Det blev oprindeligt besluttet i FMK-styregruppen, at FMK skulle acceptere 8 timer - altså en almindelig arbejdsdag - men for at undgå at ID-kortet løb ud, lige når man skulle afslutte det sidste arbejde på vej ud af døren, accepterede man at det i praksis var 9 timer.

Såfremt man ved, at en vagt er længere end 8 timer, kan systemet da tillade brugeren at re-autentificere i løbet af vagten - men behøver ikke vente til det er udløbet.

Mvh FMK Teamet

Paul D. Samsig

Uden ellers at kende baggrunden for henvendelserne, så er der jo intet nyt i dette, men det har nok fået ny bevågenhed fordi det ikke længere er muligt at automatisk genudstede et ID-kort efter overgangen til MitID, nu er det pludselig en funktion der kræver brugerinteraktion, så for første gang i FMKs historie er det blevet yderst synligt.
Paul D. Samsig, EG Healthcare en del af EG Danmark A/S

Charlotte Hoff

Hej! De 9 timer blev da øget til 12 timer i oktober 2023... ikke?
vh Charlotte

aags

Hej Charlotte

Gyldigheden for apotekerne er speciel og den blev udvidet til 12 timer i oktober 2023, for alle øvrige er den 9 timer.
Udvidelsen var betinget at potentielle problemer med MitId, hvor SDS valgte at acceptere risikoen ved udvidelse af gyldighedsperioden for apoteker og deres personale. Dette skete på baggrund af  en vurdering af, at adgangen var kritisk for ekspeditionsmuligheden kombineret med en mindre risiko ved kompromittering grundet apotekernes begrænset adgang til aktuel medicinering.
Mvh FMK-teamet