Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Enablingen af de udvidede valideringer er desværre blevet forsinket.
Vi forventer i stedet at enable dem mandag den 25. maj.
Vi beklager forsinkelsen.

mvh FMK-teamet.
2
Opdateringen er nu udført.

Mvh
FMK Teamet
3
I dag onsdag den 20. maj 2020 opdateres FMK på test1 og test2 til version 1.4.6.33.a. Opdateringen foregår uden nedetid.
Listen over ændringer kan ses her: https://www.nspop.dk/display/Web3/Trifork+FMK+Releaseplan

Mvh FMK Teamet
4
Opdateringen er nu udført.

Mvh FMK Teamet
5
I dag onsdag den 13. maj 2020 opdateres FMK i produktionsmiljøet til version 1.4.6.32.d. Opdateringen sker uden nedetid, og er en nødvendig hotfix vedr. flg. 2 fejl:

  • FMK-6200 DD, sortiments-validering for LMO'er uden source skal kun kigge på DrugId
  • FMK-6207 DD, StartEffectuation af DD på flere dd kort, samtidig start inkluder periode "Klar til Pakning" og "Ekspederes ikke" i validering

Mvh FMK Teamet
6
FMK opdateres i dag onsdag den 13.05.2020 til version 1.4.6.32.d i testmiljøerne. Opdateringen foregår uden nedetid, og indeholder flg. fejlrettelser:

  • FMK-6200 DD, sortiments-validering for LMO'er uden source skal kun kigge på DrugId
  • FMK-6207 DD, StartEffectuation af DD på flere dd kort, samtidig start inkluder periode "Klar til Pakning" og "Ekspederes ikke" i validering

Mvh FMK Teamet
7
DDV / Minihøring: Justering til DDV 1.4.0 extension E1
« Last post by Michael Berg on 2020-05-12 12:33:18 »
I snitflade til DDV, 1.4.0 extension E1 er der med servicen GetUnsubscriptions mulighed for at hente en liste over borgerens fravalgte forløb. De fravalgte forløb returneres med et id og et navn, samt modifikatorstrukturer på opretter og indberetter af de enkelte forløbsfravalg.

Udover disse oplysninger er der ønske om også at få den årsagsangivelse, der eventuelt ligger til grund for fravalget, med retur. Det er ikke altid at årsagen er kendt da muligheden for at indberette en sådan først er indført i snitflade 1.4.0.E1, men i de tilfælde hvor den kendes kan det have klinisk relevans for lægen. Det giver derfor god mening at systemerne kan spørge på værdien.

Det der konkret foreslås er følgende:
  • Udvidelse af request til GetUnsubscriptions med en anmodningsindikation (<IncludeStatus/>), som tillægges den betydning, at systemet ønsker at få en status (årsag) returneret.
  • Udvidelse af svaret fra GetUnsubscriptions med en Status, svarende til den årsagsangivelse, der indberettes med fx. DeletePlannedVaccination. Værdien vil have minOccurs=0 og kun blive returneret når der anmodes om den, og hvis årsagen kendes.
Til orientering kan status p.t. antage føglende værdier:

Code: [Select]
<simpleType name="PredefinedPlannedVaccinationStatusType">
<restriction base="vaccinationcard20131201e1:UndefinedPlannedVaccinationStatusType">
<enumeration value="Planlagt"/>
<enumeration value="Effektueret"/>
<enumeration value="Fejlregistrering"/>
<enumeration value="Slettet på borgers anmodning"/>
<enumeration value="Slettet af lægefaglige årsager"/>
</restriction>
</simpleType>

Vær opmærksom på at request elementet til GetUnsubscriptions p.t. kun ligger i 1.4.0 snitfladen. Derfor vil ovenstående forslag teknisk set medføre ændringer i både 1.4.0 og 1.4.0.E1, selvom funktionaliteten spærres for anvendersystemer på 1.4.0 snitfladen.

Den foreslåede ændring kan gennemføres uden umdidelbare konsekvenser for nuværende anvendere af både 1.4.0 og 1.4.0.E1 snitfladerne. Ikke desto mindre hører vi selvfølgelig gerne forslag eller eventuelle forbehold omkring den foreslåede udvidelse.

Benyt gerne dette forum til at poste forbehold og øvrige tilkendegivelser. Der gives frist til slutningen af måneden (fredag d. 29/5) hvorefter ændringerne vil blive implementeret.
8
Der er nu tændt for automatisk effektuering af anbefalede vaccinationer på Test1.

Læs mere om funktionaliteten her og hvad I som leverandører kan gøre for at kvalitetssikre.
9
DDV / Automatisk effektuering af anbefalede vaccinationer
« Last post by Michael Berg on 2020-05-12 10:08:42 »
I forbindelse med deployment af version 3.0.23 på Test1 og Test2, er der indført ny funktionalitet der i visse tilfælde vil omsætte en vaccinationsoprettelse til en effektuering af en anbefalet vaccination.

Baggrunden for den nye automatik skal findes i påmindelsesordningen til børnevaccinationsprogrammet, hvor borgere får besked i deres e-boks og NemSMS når anbefalede vaccinationer er nært forestående eller eventuelt overskredet i forhold til den planlagte vaccinationsdato. Påmindelserne udsendes med udgangspunkt i barnets anbefalede vaccinationer, og disse anbefalede vaccinationer er således centrale for påmindelsesordningen.

Desværre sker det ret ofte at en vaccination hos lægen ender med at den sundhedsfaglige opretter en enkeltstående vaccination i stedet for at effektuere den tilhørende, anbefalede vaccination som barnet har liggende. Dermed kan påmindelsesordningen ikke se at vaccinationen er givet, og vil derfor udsende en reaktiv påmindelse til forældrene efter 30 dage - med stort påstyr til følge naturligvis. Der er p.t. slukket for alle reaktive påmindelser af denne årsag.

Den ideelle løsning er selvfølgelig at leverandørerne gør det lettere for den sundhedsfaglige at "gøre det rigtigt", eventuelt ved at advare lægen om planlagte vaccinationer, på samme måde som FMK Online gør det. Indtil det sker indføres der nu funktionalitet i DDV, der efter specifikke regler automatisk omsætter vaccinationsoprettelser til effektueringer. Automatikken er med i release 3.0.23 der er deployed på Test1 og Test2.

Reglerne for automatisk effektuering er som beskrevet nedenfor:

Nr.HandlingAutomatik
1Der oprettes en DiTeKiPolHibHvis barnet er over 3 måneder kobles til den tidligste anbefalede vaccination af DiTeKiPolHib.
2Der oprettes en pneumokokvaccination konjugeret (PVC)Hvis barnet er over 3 måneder kobles til den tidligst anbefalede vaccination af pneumokokvaccination konjugeret
3Der oprettes en MFR vaccinationHvis barnet er 12 måneder eller derover kobles med den tidligst anbefalede MFR vaccination
4Der oprettes en DiteKiPol-revaccinationDer parres med en anbefalet DiTeKiPol revaccination hvis minimumsinterval til 3. Di-Te-Ki-Pol-Hib er overholdt (4 år)
5Der oprettes en HPV vaccinationHvis barnet er over 12 år parres den med den første anbefalede HPV vaccination

Sådan kan funktionaliteten testes

Konsekvensen bør være minimal for anvendersystemerne, men leverandørerne opfordres ikke desto mindre til at teste systemernes opførsel for at sikre, at brugerne ikke mødes af fejldialoger eller anden uhensigtsmæssig opførsel. Det er specielt i forhold til den uventede ændring i de anbefalede vaccinationer at systemerne bør afprøves. Følg nedenstående procedure:
  • I anvendersystemet åbnes vaccinationskortet for et barn - vælg et barn der er over 3md gammelt. Hvis barnet ikke allerede er tilmeldt børnevaccinationsprogrammet så gøres dette - benyt det program der på Test1 blot hedder "Børnevaccinationsprogrammet".
  • Kontroller at der på barnet ligger 11 anbefalede vaccinationer
  • Opret en vaccination på barnet, på DiTeKiPolHib.
I anvendersystemet bør der nu være en vaccination på DiTeKiPolHib (som normalt). Den bør dog fremstå som værende effektueret i børnevaccinationsprogrammet, hvilket er en konsekvens af den automatiske effektuering. Samtidig bør den første DiTeKiPolHib være forsvundet fra listen af anbefalede vaccinationer under børnevaccinationsprogrammet.

Skulle der ske alvorlige fejl i anvendersystemet så benyt som altid supportformularen på nspop. Funktionaliteten er på vej i produktion lige om lidt, så vi har selvfølgelig ekstra fokus på eventuelle henvendelser der omhandler den nye automatik.

10
Kære alle

Vi har nu besluttet at afholde Teknikermødet på Zoom. Det afvikles på Triforks dedikerede Zoom-servere, som Sundhedsdatastyrelsen har accepteret som sikre nok til formålet. Det er vigtigt at I anvender en opgraderet Zoom klient, da der løbende sker opdateringer af sikkerhedsmæssig karakter.

Vi har ændret dagsordenen en anelse - mødet er gjort lidt kortere, idet vi har skåret frokostpausen ned til en halv time. Dagsordenen er nu

10.00 – 10.15 Velkomst og præsentation
10.15 – 10.30 Opfølgning fra seneste møde
10.30 – 11.00 Orientering ved Sundhedsdatastyrelsen
11.00 – 11.30 Korrekt indberetning af vaccinationer
11.30 – 11.45 Brug af DDV stamdata /nyfødte / BHF
11.45 – 12.00 Oplæg- Eksplicit angivelse mgl. af adressering ifbm. indkøbskurv

12.00 – 12.30 Frokost

12.30 – 13.15 Status på dosisdispensering – set i det store perspektiv / kommunikation generelt / bero / genoptag
13.15 – 13.45 Fejlkoder / dokumentation heraf
13.45 – 14.00 Eventuelt, Indkomne emner / forslag
14.00 – 14.15 Evaluering / næste møde

Link til mødet:
https://trifork.zoom.us/j/93273881703?pwd=a2VGUEplMGp1Zy80aGd4eFh4Z3pPZz09

Meeting ID: 932 7388 1703
Password: 801000

I får også en opdateret invitation med link til mødet fra Sundhedsdatastyrelsen. Tilmeld jer vha. den, så vi har en fornemmelse af hvor mange vi bliver.

Vi glæder os til 'se' jer.

På FMK teamets vegne
Ellen Simonsen
Pages: [1] 2 3 ... 10